Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso)
1. Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 191 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 36,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) ma w 100 g 3,95 g tłuszczów, w tym:
- 2,24 g tłuszczów nasyconych,
- 0,90 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,26 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 113 mg cholesterolu.
2. Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,75 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,15 mg witaminy B1,
- 0,66 mg witaminy B2,
- 7,43 mg witaminy B3,
- 134 mg witaminy B4,
- 1,03 mg witaminy B5,
- 0,48 mg witaminy B6,
- 11,00 µg witaminy B9,
- 3,06 µg witaminy B12.
3. Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 5,01 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 261 mg fosforu,
- 313 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 52,0 mg sodu, 8,64 mg cynku, 0,29 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 17,70 µg selenu.
4. Opiekana łopatka z jelenia (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 191 kcal | 162 kcal |
Białko | 36,3 g | 30,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,95 g | 3,36 g |
Tłuszcze nasycone | 2,24 g | 1,90 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,90 g | 0,76 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,26 g | 0,22 g |
Cholesterol | 113 mg | 96,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |