Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry
1. Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry w 100 gramach posiada wartość energetyczną 157 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 32,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry ma w 100 g 3,24 g tłuszczów, w tym:
- 1,01 g tłuszczów nasyconych,
- 1,28 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,79 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 116 mg cholesterolu.
2. Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry – jakie ma witaminy?
Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 10,00 µg RAE witaminy A, 0,33 mg witaminy E, 1,00 i.u. witaminy D oraz 4,30 µg witaminy K.
Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 9,45 mg witaminy B3,
- 117 mg witaminy B4,
- 1,59 mg witaminy B5,
- 0,92 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,20 µg witaminy B12.
3. Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 0,49 mg żelaza,
- 32,0 mg magnezu,
- 241 mg fosforu,
- 343 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 47,0 mg sodu, 0,96 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 31,9 µg selenu.
4. Opiekana pierś z kurczaka bez kości i bez skóry - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 157 kcal | 133 kcal |
Białko | 32,1 g | 27,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,24 g | 2,75 g |
Tłuszcze nasycone | 1,01 g | 0,86 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,28 g | 1,08 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,79 g | 0,67 g |
Cholesterol | 116 mg | 98,6 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |