Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso)
1. Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 180 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) ma w 100 g 7,29 g tłuszczów, w tym:
- 2,16 g tłuszczów nasyconych,
- 2,64 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,82 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 28,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,62 mg witaminy B1,
- 0,24 mg witaminy B2,
- 8,49 mg witaminy B3,
- 76,0 mg witaminy B4,
- 0,67 mg witaminy B5,
- 0,70 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,54 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 0,80 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 228 mg fosforu,
- 356 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 2,22 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 45,7 µg selenu.
4. Opiekana polędwica wieprzowa z kością (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 146 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 180 kcal | 263 kcal |
Białko | 26,8 g | 39,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,29 g | 10,64 g |
Tłuszcze nasycone | 2,16 g | 3,15 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,64 g | 3,86 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,82 g | 1,19 g |
Cholesterol | 84,0 mg | 123 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |