Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz)
1. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 212 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) ma w 100 g 9,67 g tłuszczów, w tym:
- 3,75 g tłuszczów nasyconych,
- 3,96 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,36 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 7,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,14 mg witaminy B2,
- 7,81 mg witaminy B3,
- 112 mg witaminy B4,
- 0,58 mg witaminy B5,
- 0,61 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,73 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 22,0 mg wapnia,
- 1,89 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 229 mg fosforu,
- 368 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 5,33 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 31,9 µg selenu.
4. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 212 kcal | 180 kcal |
Białko | 29,3 g | 24,9 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,67 g | 8,22 g |
Tłuszcze nasycone | 3,75 g | 3,19 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,96 g | 3,37 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,36 g | 0,31 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 74,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |