Trwa ładowanie...

Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 206 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 29,7 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 8,80 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 3,42 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,60 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,33 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.

2. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,09 mg witaminy B1,
  • 0,16 mg witaminy B2,
  • 7,74 mg witaminy B3,
  • 113 mg witaminy B4,
  • 0,59 mg witaminy B5,
  • 0,65 mg witaminy B6,
  • 9,00 µg witaminy B9,
  • 1,54 µg witaminy B12.

3. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 24,0 mg wapnia,
  • 1,83 mg żelaza,
  • 26,0 mg magnezu,
  • 239 mg fosforu,
  • 381 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 5,44 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 32,4 µg selenu.

4. Opiekana polędwica wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 206 kcal 175 kcal
Białko 29,7 g 25,2 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 8,80 g 7,48 g
Tłuszcze nasycone 3,42 g 2,90 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,60 g 3,06 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,33 g 0,28 g
Cholesterol 87,0 mg 74,0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze