Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso)
1. Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 183 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) ma w 100 g 5,79 g tłuszczów, w tym:
- 2,21 g tłuszczów nasyconych,
- 2,31 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,21 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,39 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 8,74 mg witaminy B3,
- 116 mg witaminy B4,
- 0,60 mg witaminy B5,
- 0,66 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,71 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 1,96 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 244 mg fosforu,
- 393 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 5,71 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 35,8 µg selenu.
4. Opiekana polędwica wołowa (steki, samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 183 kcal | 156 kcal |
Białko | 30,6 g | 26,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,79 g | 4,92 g |
Tłuszcze nasycone | 2,21 g | 1,87 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,31 g | 1,96 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,21 g | 0,18 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 69,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |