Opiekana polędwica z bizona (samo mięso)
1. Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 171 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) ma w 100 g 5,65 g tłuszczów, w tym:
- 2,41 g tłuszczów nasyconych,
- 2,21 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,27 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 86,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,23 mg witaminy B1,
- 0,45 mg witaminy B2,
- 5,57 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,35 mg witaminy B5,
- 0,56 mg witaminy B6,
- 18,00 µg witaminy B9,
- 2,83 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 3,47 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 253 mg fosforu,
- 387 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 5,11 mg cynku, 0,21 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 41,2 µg selenu.
4. Opiekana polędwica z bizona (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 171 kcal | 145 kcal |
Białko | 28,1 g | 23,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,65 g | 4,80 g |
Tłuszcze nasycone | 2,41 g | 2,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,21 g | 1,88 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,27 g | 0,23 g |
Cholesterol | 86,0 mg | 73,1 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |