Opiekana polędwica z emu
1. Opiekana polędwica z emu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwica z emu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 152 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,1 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwica z emu ma w 100 g 3,13 g tłuszczów, w tym:
- 0,79 g tłuszczów nasyconych,
- 1,25 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,43 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwica z emu – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwica z emu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,23 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana polędwica z emu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,33 mg witaminy B1,
- 0,56 mg witaminy B2,
- 9,12 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,15 mg witaminy B5,
- 0,85 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 8,71 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwica z emu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwica z emu ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 5,07 mg żelaza,
- 30,0 mg magnezu,
- 274 mg fosforu,
- 374 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 58,0 mg sodu, 3,42 mg cynku, 0,28 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 43,5 µg selenu.
4. Opiekana polędwica z emu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 152 kcal | 129 kcal |
Białko | 29,1 g | 24,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,13 g | 2,66 g |
Tłuszcze nasycone | 0,79 g | 0,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,25 g | 1,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,43 g | 0,37 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 74,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |