Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz)
1. Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 8,11 g tłuszczów, w tym:
- 2,93 g tłuszczów nasyconych,
- 3,34 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,74 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 94,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 1,00 mg witaminy C, 2,00 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,97 mg witaminy B1,
- 0,38 mg witaminy B2,
- 5,05 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,52 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 0,98 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 1,39 mg żelaza,
- 35,0 mg magnezu,
- 290 mg fosforu,
- 444 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 2,89 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 47,7 µg selenu.
4. Opiekana polędwiczka wieprzowa (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 201 kcal | 171 kcal |
Białko | 29,9 g | 25,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,11 g | 6,89 g |
Tłuszcze nasycone | 2,93 g | 2,49 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,34 g | 2,84 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,74 g | 0,63 g |
Cholesterol | 94,0 mg | 79,9 mg |
Witamina C | 1,00 mg | 0,85 mg |