Trwa ładowanie...

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa)
Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) (Flickr)

1. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 308 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 25,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) ma w 100 g 22,2 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 8,85 g tłuszczów nasyconych,
  • 9,17 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,86 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 86,0 mg cholesterolu.

2. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,11 mg witaminy B1,
  • 0,26 mg witaminy B2,
  • 3,52 mg witaminy B3,
  • 96,2 mg witaminy B4,
  • 0,34 mg witaminy B5,
  • 0,39 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 2,41 µg witaminy B12.

3. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) ma w sobie:

  • 8,00 mg wapnia,
  • 3,15 mg żelaza,
  • 26,0 mg magnezu,
  • 210 mg fosforu,
  • 368 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 4,88 mg cynku, 0,16 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 24,4 µg selenu.

4. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 308 kcal 262 kcal
Białko 25,3 g 21,5 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 22,2 g 18,88 g
Tłuszcze nasycone 8,85 g 7,52 g
Tłuszcze jednonienasycone 9,17 g 7,80 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,86 g 0,73 g
Cholesterol 86,0 mg 73,1 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze