Trwa ładowanie...

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 273 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 26,4 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 17,78 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Sól w diecie - ile można spożywać?"
  • 7,00 g tłuszczów nasyconych,
  • 7,41 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 99,0 mg cholesterolu.

2. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,47 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,07 mg witaminy B1,
  • 0,12 mg witaminy B2,
  • 7,17 mg witaminy B3,
  • 101 mg witaminy B4,
  • 0,52 mg witaminy B5,
  • 0,53 mg witaminy B6,
  • 8,00 µg witaminy B9,
  • 1,74 µg witaminy B12.

3. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 17,00 mg wapnia,
  • 1,76 mg żelaza,
  • 21,0 mg magnezu,
  • 196 mg fosforu,
  • 318 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 52,0 mg sodu, 4,67 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,2 µg selenu.

4. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 140 g (1 stek)
Wartość energetyczna 273 kcal 382 kcal
Białko 26,4 g 37,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 17,78 g 24,9 g
Tłuszcze nasycone 7,00 g 9,80 g
Tłuszcze jednonienasycone 7,41 g 10,37 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,66 g 0,92 g
Cholesterol 99,0 mg 139 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze