Trwa ładowanie...

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 262 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 26,5 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 16,53 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Żywność light pod lupą dietetyka"
  • 6,51 g tłuszczów nasyconych,
  • 6,89 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,61 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 96,0 mg cholesterolu.

2. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,46 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,14 mg witaminy B2,
  • 6,92 mg witaminy B3,
  • 101 mg witaminy B4,
  • 0,52 mg witaminy B5,
  • 0,58 mg witaminy B6,
  • 8,00 µg witaminy B9,
  • 1,37 µg witaminy B12.

3. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 22,0 mg wapnia,
  • 1,63 mg żelaza,
  • 23,0 mg magnezu,
  • 214 mg fosforu,
  • 340 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 4,85 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,9 µg selenu.

4. Opiekana polędwiczka wołowa (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 119 g (1 stek)
Wartość energetyczna 262 kcal 312 kcal
Białko 26,5 g 31,5 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 16,53 g 19,67 g
Tłuszcze nasycone 6,51 g 7,75 g
Tłuszcze jednonienasycone 6,89 g 8,20 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,61 g 0,73 g
Cholesterol 96,0 mg 114 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze