Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso)
1. Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 149 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) ma w 100 g 2,35 g tłuszczów, w tym:
- 1,14 g tłuszczów nasyconych,
- 0,55 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,13 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,62 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,26 mg witaminy B1,
- 0,56 mg witaminy B2,
- 8,78 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,86 mg witaminy B5,
- 0,61 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 3,62 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 4,25 mg żelaza,
- 33,0 mg magnezu,
- 299 mg fosforu,
- 434 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 57,0 mg sodu, 3,99 mg cynku, 0,25 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 11,00 µg selenu.
4. Opiekana polędwiczka z jelenia (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 149 kcal | 127 kcal |
Białko | 29,9 g | 25,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,35 g | 2,00 g |
Tłuszcze nasycone | 1,14 g | 0,97 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,55 g | 0,47 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,13 g | 0,11 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 74,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |