Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso)
1. Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 162 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,8 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) ma w 100 g 3,41 g tłuszczów, w tym:
- 1,34 g tłuszczów nasyconych,
- 0,97 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,55 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,14 mg witaminy B1,
- 0,37 mg witaminy B2,
- 6,14 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,21 mg witaminy B5,
- 0,49 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 2,96 µg witaminy B12.
3. Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 4,07 mg żelaza,
- 29,0 mg magnezu,
- 285 mg fosforu,
- 392 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 50,0 mg sodu, 4,12 mg cynku, 0,35 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 10,50 µg selenu.
4. Opiekana polędwiczka z jelenia wapiti (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 92 g (1 stek) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 162 kcal | 149 kcal |
Białko | 30,8 g | 28,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 3,41 g | 3,14 g |
Tłuszcze nasycone | 1,34 g | 1,24 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,97 g | 0,89 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,16 g | 0,15 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 66,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |