Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca
1. Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca w 100 gramach posiada wartość energetyczną 443 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 14,61 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca ma w 100 g 42,8 g tłuszczów, w tym:
- 11,91 g tłuszczów nasyconych,
- 18,70 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 8,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 130 mg cholesterolu.
2. Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca – jakie ma witaminy?
Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 48,0 µg RAE witaminy A, 0,19 mg witaminy E, 4,00 i.u. witaminy D oraz 0,40 µg witaminy K.
Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,05 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 3,40 mg witaminy B3,
- 43,1 mg witaminy B4,
- 0,79 mg witaminy B5,
- 0,18 mg witaminy B6,
- 3,00 µg witaminy B9,
- 0,45 µg witaminy B12.
3. Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca ma w sobie:
- 9,00 mg wapnia,
- 1,00 mg żelaza,
- 14,00 mg magnezu,
- 130 mg fosforu,
- 161 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 75,0 mg sodu, 0,74 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 16,00 µg selenu.
4. Opiekana skóra z kurczaka z podudzia i udźca - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 443 kcal | 126 kcal |
Białko | 14,61 g | 4,14 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 42,8 g | 12,12 g |
Tłuszcze nasycone | 11,91 g | 3,38 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 18,70 g | 5,30 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 8,62 g | 2,44 g |
Cholesterol | 130 mg | 36,9 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |