Trwa ładowanie...

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa)
Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) (Flickr)

1. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 225 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 31,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) ma w 100 g 10,10 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak zdrowo jeść i tracić na wadze?"
  • 3,61 g tłuszczów nasyconych,
  • 4,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 84,0 mg cholesterolu.

2. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,12 mg witaminy B1,
  • 0,26 mg witaminy B2,
  • 5,95 mg witaminy B3,
  • 119 mg witaminy B4,
  • 0,48 mg witaminy B5,
  • 0,55 mg witaminy B6,
  • 12,00 µg witaminy B9,
  • 2,46 µg witaminy B12.

3. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) ma w sobie:

  • 6,00 mg wapnia,
  • 2,84 mg żelaza,
  • 30,0 mg magnezu,
  • 243 mg fosforu,
  • 436 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 61,0 mg sodu, 5,49 mg cynku, 0,12 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 28,0 µg selenu.

4. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, I klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 225 kcal 191 kcal
Białko 31,3 g 26,6 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 10,10 g 8,59 g
Tłuszcze nasycone 3,61 g 3,07 g
Tłuszcze jednonienasycone 4,01 g 3,41 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,46 g 0,39 g
Cholesterol 84,0 mg 71,4 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze