Trwa ładowanie...

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa)
Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) (Flickr)

1. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 201 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 30,6 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w 100 g 7,73 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 2,93 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,30 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,30 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 87,0 mg cholesterolu.

2. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,42 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,15 mg witaminy B2,
  • 5,17 mg witaminy B3,
  • 117 mg witaminy B4,
  • 0,61 mg witaminy B5,
  • 0,40 mg witaminy B6,
  • 10,00 µg witaminy B9,
  • 1,57 µg witaminy B12.

3. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) ma w sobie:

  • 8,00 mg wapnia,
  • 2,52 mg żelaza,
  • 21,0 mg magnezu,
  • 198 mg fosforu,
  • 256 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 41,0 mg sodu, 5,31 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 31,0 µg selenu.

4. Opiekana wołowina zrazowa górna (steki, mięso i tłuszcz, III klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 201 kcal 171 kcal
Białko 30,6 g 26,0 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 7,73 g 6,57 g
Tłuszcze nasycone 2,93 g 2,49 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,30 g 2,80 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,30 g 0,25 g
Cholesterol 87,0 mg 74,0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze