Opiekane białe pieczywo
1. Opiekane białe pieczywo – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekane białe pieczywo w 100 gramach posiada wartość energetyczną 290 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,00 g białka,
- 54,5 g węglowodanów,
- 6,20 g cukrów,
- 2,90 g błonnika.
Opiekane białe pieczywo ma w 100 g 4,00 g tłuszczów, w tym:
- 0,76 g tłuszczów nasyconych,
- 0,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,09 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 1,00 mg cholesterolu.
2. Opiekane białe pieczywo – jakie ma witaminy?
Opiekane białe pieczywo to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,24 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 3,40 µg witaminy K.
Opiekane białe pieczywo zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,42 mg witaminy B1,
- 0,34 mg witaminy B2,
- 3,93 mg witaminy B3,
- 16,00 mg witaminy B4,
- 0,28 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 104 µg witaminy B9,
- 0,02 µg witaminy B12.
3. Opiekane białe pieczywo – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekane białe pieczywo ma w sobie:
- 119 mg wapnia,
- 3,33 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 103 mg fosforu,
- 131 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 537 mg sodu, 0,68 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,42 mg manganu i 31,0 µg selenu.
4. Opiekane białe pieczywo - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 290 kcal | 82,2 kcal |
Białko | 9,00 g | 2,55 g |
Węglowodany | 54,5 g | 15,45 g |
Cukier | 6,20 g | 1,76 g |
Błonnik | 2,90 g | 0,82 g |
Tłuszcz | 4,00 g | 1,13 g |
Tłuszcze nasycone | 0,76 g | 0,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,80 g | 0,23 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,09 g | 0,59 g |
Cholesterol | 1,00 mg | 0,28 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |