Trwa ładowanie...

Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu

Avatar placeholder
02.01.2019 16:57
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu
Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu

1. Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 432 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 8,50 g białka,
  • 72,4 g węglowodanów,
  • 7,29 g cukrów,
  • 3,60 g błonnika.

Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu ma w 100 g 12,10 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Co się dzieje gdy zjadamy posiłek?"
  • 2,10 g tłuszczów nasyconych,
  • 3,50 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 5,74 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 1,00 mg cholesterolu.

2. Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?

Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 21,4 mg witaminy C, 44,0 µg RAE witaminy A, 4,25 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,10 µg witaminy K.

Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,54 mg witaminy B1,
  • 0,61 mg witaminy B2,
  • 7,14 mg witaminy B3,
  • 13,70 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0,71 mg witaminy B6,
  • 97,0 µg witaminy B9,
  • 2,14 µg witaminy B12.

3. Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu ma w sobie:

  • 357 mg wapnia,
  • 1,28 mg żelaza,
  • 41,0 mg magnezu,
  • 357 mg fosforu,
  • 286 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 847 mg sodu, 2,14 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0 mg manganu i 9,60 µg selenu.

4. Opiekane chrupki kukurydziane o smaku serowym i o niskiej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 28 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 432 kcal 122 kcal
Białko 8,50 g 2,41 g
Węglowodany 72,4 g 20,5 g
Cukier 7,29 g 2,07 g
Błonnik 3,60 g 1,02 g
Tłuszcz 12,10 g 3,43 g
Tłuszcze nasycone 2,10 g 0,60 g
Tłuszcze jednonienasycone 3,50 g 0,99 g
Tłuszcze wielonienasycone 5,74 g 1,63 g
Cholesterol 1,00 mg 0,28 mg
Witamina C 21,4 mg 6,07 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze