Opiekane muffinki jagodowe
1. Opiekane muffinki jagodowe – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekane muffinki jagodowe w 100 gramach posiada wartość energetyczną 333 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,90 g białka,
- 56,7 g węglowodanów,
- 12,95 g cukrów,
- 1,90 g błonnika.
Opiekane muffinki jagodowe ma w 100 g 10,10 g tłuszczów, w tym:
- 1,55 g tłuszczów nasyconych,
- 2,37 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 5,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 5,00 mg cholesterolu.
2. Opiekane muffinki jagodowe – jakie ma witaminy?
Opiekane muffinki jagodowe to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 101 µg RAE witaminy A, 0,98 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 20,8 µg witaminy K.
Opiekane muffinki jagodowe zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,20 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 1,93 mg witaminy B3,
- 55,6 mg witaminy B4,
- 0,21 mg witaminy B5,
- 0,03 mg witaminy B6,
- 59,0 µg witaminy B9,
- 0,01 µg witaminy B12.
3. Opiekane muffinki jagodowe – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekane muffinki jagodowe ma w sobie:
- 14,00 mg wapnia,
- 0,54 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 192 mg fosforu,
- 88,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 444 mg sodu, 0,48 mg cynku, 0,10 mg miedzi, 0,47 mg manganu i 18,70 µg selenu.
4. Opiekane muffinki jagodowe - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 333 kcal | 94,4 kcal |
Białko | 4,90 g | 1,39 g |
Węglowodany | 56,7 g | 16,07 g |
Cukier | 12,95 g | 3,67 g |
Błonnik | 1,90 g | 0,54 g |
Tłuszcz | 10,10 g | 2,86 g |
Tłuszcze nasycone | 1,55 g | 0,44 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,37 g | 0,67 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 5,48 g | 1,55 g |
Cholesterol | 5,00 mg | 1,42 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |