Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso)
1. Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 149 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 23,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) ma w 100 g 5,95 g tłuszczów, w tym:
- 1,60 g tłuszczów nasyconych,
- 2,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,28 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 132 mg cholesterolu.
2. Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 7,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 0,20 µg witaminy K.
Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 5,05 mg witaminy B3,
- 72,0 mg witaminy B4,
- 1,10 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,41 µg witaminy B12.
3. Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 0,94 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 184 mg fosforu,
- 239 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 117 mg sodu, 2,54 mg cynku, 0,06 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 27,9 µg selenu.
4. Opiekane podudzie z kurczaka (samo ciemne mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 95 g (1 podudzie, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 149 kcal | 142 kcal |
Białko | 23,9 g | 22,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 5,95 g | 5,65 g |
Tłuszcze nasycone | 1,60 g | 1,52 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,38 g | 2,26 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,28 g | 1,22 g |
Cholesterol | 132 mg | 125 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |