Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz)
1. Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 192 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,7 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 8,23 g tłuszczów, w tym:
- 3,40 g tłuszczów nasyconych,
- 3,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,32 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,38 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,40 µg witaminy K.
Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 7,36 mg witaminy B3,
- 105 mg witaminy B4,
- 0,55 mg witaminy B5,
- 0,58 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,63 µg witaminy B12.
3. Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 1,74 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 210 mg fosforu,
- 339 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 4,90 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,4 µg selenu.
4. Opiekane steki z łaty wołowej (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 192 kcal | 163 kcal |
Białko | 27,7 g | 23,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,23 g | 7,00 g |
Tłuszcze nasycone | 3,40 g | 2,89 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,32 g | 2,82 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,32 g | 0,27 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 67,2 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |