Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz)
1. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 337 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,4 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 26,8 g tłuszczów, w tym:
- 10,85 g tłuszczów nasyconych,
- 11,38 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,98 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.
2. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,17 mg witaminy B2,
- 3,27 mg witaminy B3,
- 85,4 mg witaminy B4,
- 0,33 mg witaminy B5,
- 0,27 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 2,89 µg witaminy B12.
3. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 2,19 mg żelaza,
- 20,0 mg magnezu,
- 179 mg fosforu,
- 315 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 5,28 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 21,6 µg selenu.
4. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 337 kcal | 286 kcal |
Białko | 22,4 g | 19,06 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 26,8 g | 22,7 g |
Tłuszcze nasycone | 10,85 g | 9,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 11,38 g | 9,67 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,98 g | 0,83 g |
Cholesterol | 82,0 mg | 69,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |