Trwa ładowanie...

Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)

Avatar placeholder
29.11.2018 10:58
Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) (Flickr)

1. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 352 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 22,3 g białka,
  • 0 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 28,5 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Tłuszcze mogą być zdrowe. Sprawdź jakie są najlepsze dla dziecka"
  • 11,57 g tłuszczów nasyconych,
  • 12,12 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,04 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 82,0 mg cholesterolu.

2. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?

Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.

Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,08 mg witaminy B1,
  • 0,17 mg witaminy B2,
  • 3,25 mg witaminy B3,
  • 84,8 mg witaminy B4,
  • 0,32 mg witaminy B5,
  • 0,27 mg witaminy B6,
  • 6,00 µg witaminy B9,
  • 2,87 µg witaminy B12.

3. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:

  • 11,00 mg wapnia,
  • 2,18 mg żelaza,
  • 20,0 mg magnezu,
  • 178 mg fosforu,
  • 313 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 5,23 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 21,8 µg selenu.

4. Opiekane w całości żeberka wołowe (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 85 g (1 porcja)
Wartość energetyczna 352 kcal 299 kcal
Białko 22,3 g 18,92 g
Węglowodany 0 g 0 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 28,5 g 24,2 g
Tłuszcze nasycone 11,57 g 9,84 g
Tłuszcze jednonienasycone 12,12 g 10,30 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,04 g 0,88 g
Cholesterol 82,0 mg 69,7 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze