Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz)
1. Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 338 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 21,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 27,2 g tłuszczów, w tym:
- 11,06 g tłuszczów nasyconych,
- 11,51 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,03 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 80,0 mg cholesterolu.
2. Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 2,78 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,35 mg witaminy B5,
- 0,23 mg witaminy B6,
- 6,00 µg witaminy B9,
- 2,89 µg witaminy B12.
3. Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 10,00 mg wapnia,
- 2,19 mg żelaza,
- 19,00 mg magnezu,
- 182 mg fosforu,
- 309 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 5,07 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 21,0 µg selenu.
4. Opiekane żeberka wołowe (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 338 kcal | 287 kcal |
Białko | 21,6 g | 18,32 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 27,2 g | 23,1 g |
Tłuszcze nasycone | 11,06 g | 9,40 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 11,51 g | 9,78 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,03 g | 0,88 g |
Cholesterol | 80,0 mg | 68,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |