Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz)
1. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 249 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,3 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 14,74 g tłuszczów, w tym:
- 5,72 g tłuszczów nasyconych,
- 6,03 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,55 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 89,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,45 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,60 µg witaminy K.
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,13 mg witaminy B2,
- 7,26 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,54 mg witaminy B5,
- 0,57 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,60 µg witaminy B12.
3. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 20,0 mg wapnia,
- 1,75 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 212 mg fosforu,
- 340 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 56,0 mg sodu, 4,93 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 29,5 µg selenu.
4. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 249 kcal | 212 kcal |
Białko | 27,3 g | 23,2 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 14,74 g | 12,53 g |
Tłuszcze nasycone | 5,72 g | 4,86 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,03 g | 5,13 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,55 g | 0,47 g |
Cholesterol | 89,0 mg | 75,7 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |