Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa)
1. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 265 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 26,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w 100 g 16,76 g tłuszczów, w tym:
- 6,51 g tłuszczów nasyconych,
- 6,86 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,62 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,47 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,07 mg witaminy B1,
- 0,12 mg witaminy B2,
- 7,21 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,52 mg witaminy B5,
- 0,53 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 1,75 µg witaminy B12.
3. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 1,80 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 201 mg fosforu,
- 326 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 53,0 mg sodu, 4,79 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 28,9 µg selenu.
4. Opiekany antrykot wołowy (mięso i tłuszcz, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 265 kcal | 225 kcal |
Białko | 26,6 g | 22,6 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 16,76 g | 14,25 g |
Tłuszcze nasycone | 6,51 g | 5,53 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,86 g | 5,83 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,62 g | 0,53 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 74,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |