Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 205 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 28,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 9,01 g tłuszczów, w tym:
- 3,43 g tłuszczów nasyconych,
- 3,60 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 90,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,41 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 8,52 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,57 mg witaminy B5,
- 0,60 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,80 µg witaminy B12.
3. Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 1,98 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 227 mg fosforu,
- 363 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 60,0 mg sodu, 5,49 mg cynku, 0,09 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 33,6 µg selenu.
4. Opiekany antrykot wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 205 kcal | 174 kcal |
Białko | 28,9 g | 24,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,01 g | 7,66 g |
Tłuszcze nasycone | 3,43 g | 2,92 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,60 g | 3,06 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,33 g | 0,28 g |
Cholesterol | 90,0 mg | 76,5 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |