Opiekany chleb jajeczny
1. Opiekany chleb jajeczny – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany chleb jajeczny w 100 gramach posiada wartość energetyczną 315 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 10,50 g białka,
- 52,6 g węglowodanów,
- 1,94 g cukrów,
- 2,50 g błonnika.
Opiekany chleb jajeczny ma w 100 g 6,60 g tłuszczów, w tym:
- 1,62 g tłuszczów nasyconych,
- 2,99 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,15 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 56,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany chleb jajeczny – jakie ma witaminy?
Opiekany chleb jajeczny to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 69,0 µg RAE witaminy A, 0,29 mg witaminy E, 21,0 i.u. witaminy D oraz 1,00 µg witaminy K.
Opiekany chleb jajeczny zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,39 mg witaminy B1,
- 0,43 mg witaminy B2,
- 4,80 mg witaminy B3,
- 91,9 mg witaminy B4,
- 0,20 mg witaminy B5,
- 0,06 mg witaminy B6,
- 98,0 µg witaminy B9,
- 0,11 µg witaminy B12.
3. Opiekany chleb jajeczny – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany chleb jajeczny ma w sobie:
- 102 mg wapnia,
- 3,34 mg żelaza,
- 21,0 mg magnezu,
- 117 mg fosforu,
- 126 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 417 mg sodu, 0,86 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 0,55 mg manganu i 32,9 µg selenu.
4. Opiekany chleb jajeczny - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 315 kcal | 89,3 kcal |
Białko | 10,50 g | 2,98 g |
Węglowodany | 52,6 g | 14,91 g |
Cukier | 1,94 g | 0,55 g |
Błonnik | 2,50 g | 0,71 g |
Tłuszcz | 6,60 g | 1,87 g |
Tłuszcze nasycone | 1,62 g | 0,46 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,99 g | 0,85 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,15 g | 0,33 g |
Cholesterol | 56,0 mg | 15,88 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |