Opiekany chleb ryżowy
1. Opiekany chleb ryżowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany chleb ryżowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 284 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,40 g białka,
- 53,1 g węglowodanów,
- 4,23 g cukrów,
- 6,40 g błonnika.
Opiekany chleb ryżowy ma w 100 g 3,60 g tłuszczów, w tym:
- 0,69 g tłuszczów nasyconych,
- 1,44 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,88 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Opiekany chleb ryżowy – jakie ma witaminy?
Opiekany chleb ryżowy to produkt zawierający 0,20 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,37 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,30 µg witaminy K.
Opiekany chleb ryżowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,38 mg witaminy B1,
- 0,33 mg witaminy B2,
- 3,76 mg witaminy B3,
- 16,10 mg witaminy B4,
- 0,31 mg witaminy B5,
- 0,07 mg witaminy B6,
- 103 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Opiekany chleb ryżowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany chleb ryżowy ma w sobie:
- 80,0 mg wapnia,
- 3,10 mg żelaza,
- 43,0 mg magnezu,
- 138 mg fosforu,
- 183 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 664 mg sodu, 1,25 mg cynku, 0,20 mg miedzi, 0,91 mg manganu i 34,0 µg selenu.
4. Opiekany chleb ryżowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 284 kcal | 80,5 kcal |
Białko | 9,40 g | 2,67 g |
Węglowodany | 53,1 g | 15,05 g |
Cukier | 4,23 g | 1,20 g |
Błonnik | 6,40 g | 1,81 g |
Tłuszcz | 3,60 g | 1,02 g |
Tłuszcze nasycone | 0,69 g | 0,20 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,44 g | 0,41 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,88 g | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0,20 mg | 0,06 mg |