Opiekany chleb z otrębami ryżowymi
1. Opiekany chleb z otrębami ryżowymi – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany chleb z otrębami ryżowymi w 100 gramach posiada wartość energetyczną 264 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,70 g białka,
- 47,3 g węglowodanów,
- 5,08 g cukrów,
- 5,30 g błonnika.
Opiekany chleb z otrębami ryżowymi ma w 100 g 5,00 g tłuszczów, w tym:
- 0,77 g tłuszczów nasyconych,
- 1,80 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,91 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Opiekany chleb z otrębami ryżowymi – jakie ma witaminy?
Opiekany chleb z otrębami ryżowymi to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,71 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 1,10 µg witaminy K.
Opiekany chleb z otrębami ryżowymi zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,57 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 6,66 mg witaminy B3,
- 15,90 mg witaminy B4,
- 0,26 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 79,0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Opiekany chleb z otrębami ryżowymi – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany chleb z otrębami ryżowymi ma w sobie:
- 75,0 mg wapnia,
- 3,92 mg żelaza,
- 76,0 mg magnezu,
- 174 mg fosforu,
- 212 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 292 mg sodu, 1,38 mg cynku, 0,18 mg miedzi, 1,52 mg manganu i 31,2 µg selenu.
4. Opiekany chleb z otrębami ryżowymi - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 264 kcal | 74,8 kcal |
Białko | 9,70 g | 2,75 g |
Węglowodany | 47,3 g | 13,41 g |
Cukier | 5,08 g | 1,44 g |
Błonnik | 5,30 g | 1,50 g |
Tłuszcz | 5,00 g | 1,42 g |
Tłuszcze nasycone | 0,77 g | 0,22 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 1,80 g | 0,51 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,91 g | 0,54 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |