Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 216 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 9,73 g tłuszczów, w tym:
- 3,48 g tłuszczów nasyconych,
- 4,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,64 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 95,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,16 mg witaminy E, 2,00 i.u. witaminy D oraz 3,90 µg witaminy K.
Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,28 mg witaminy B2,
- 6,85 mg witaminy B3,
- 108 mg witaminy B4,
- 0,66 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 24,0 µg witaminy B9,
- 2,52 µg witaminy B12.
3. Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 19,00 mg wapnia,
- 2,00 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 226 mg fosforu,
- 376 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 84,0 mg sodu, 4,13 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,03 mg manganu i 32,8 µg selenu.
4. Opiekany comber jagnięcy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 216 kcal | 184 kcal |
Białko | 30,0 g | 25,5 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 9,73 g | 8,27 g |
Tłuszcze nasycone | 3,48 g | 2,96 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,26 g | 3,62 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,64 g | 0,54 g |
Cholesterol | 95,0 mg | 80,8 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |