Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz)
1. Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 276 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,0 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) ma w 100 g 19,27 g tłuszczów, w tym:
- 7,27 g tłuszczów nasyconych,
- 8,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,69 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 67,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) – jakie ma witaminy?
Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,18 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,23 mg witaminy B2,
- 4,21 mg witaminy B3,
- 91,3 mg witaminy B4,
- 0,31 mg witaminy B5,
- 0,37 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 2,18 µg witaminy B12.
3. Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) ma w sobie:
- 7,00 mg wapnia,
- 2,94 mg żelaza,
- 22,0 mg magnezu,
- 193 mg fosforu,
- 299 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 4,56 mg cynku, 0,13 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 19,60 µg selenu.
4. Opiekany rostbef wołowy (mięso i tłuszcz) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 276 kcal | 235 kcal |
Białko | 24,0 g | 20,4 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 19,27 g | 16,38 g |
Tłuszcze nasycone | 7,27 g | 6,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,65 g | 7,35 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,69 g | 0,59 g |
Cholesterol | 67,0 mg | 57,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |