Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 224 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 25,5 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 12,80 g tłuszczów, w tym:
- 4,35 g tłuszczów nasyconych,
- 6,18 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,39 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 91,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,11 mg witaminy B1,
- 0,25 mg witaminy B2,
- 4,63 mg witaminy B3,
- 97,2 mg witaminy B4,
- 0,34 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 8,00 µg witaminy B9,
- 2,27 µg witaminy B12.
3. Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 6,00 mg wapnia,
- 3,24 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 211 mg fosforu,
- 301 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 69,0 mg sodu, 5,06 mg cynku, 0,14 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 20,0 µg selenu.
4. Opiekany rostbef wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 224 kcal | 190 kcal |
Białko | 25,5 g | 21,7 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 12,80 g | 10,88 g |
Tłuszcze nasycone | 4,35 g | 3,69 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,18 g | 5,25 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,39 g | 0,33 g |
Cholesterol | 91,0 mg | 77,4 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |