Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso)
1. Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 173 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 27,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w 100 g 6,08 g tłuszczów, w tym:
- 2,08 g tłuszczów nasyconych,
- 2,65 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,61 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 72,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,10 mg witaminy E, 23,0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,66 mg witaminy B1,
- 0,20 mg witaminy B2,
- 8,51 mg witaminy B3,
- 78,3 mg witaminy B4,
- 0,69 mg witaminy B5,
- 0,72 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0,56 µg witaminy B12.
3. Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 0,63 mg żelaza,
- 27,0 mg magnezu,
- 237 mg fosforu,
- 367 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 45,0 mg sodu, 2,15 mg cynku, 0,08 mg miedzi, 0,01 mg manganu i 45,3 µg selenu.
4. Opiekany schab wieprzowy bez kości (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 145 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 173 kcal | 251 kcal |
Białko | 27,6 g | 40,0 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 6,08 g | 8,82 g |
Tłuszcze nasycone | 2,08 g | 3,01 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 2,65 g | 3,84 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,61 g | 0,88 g |
Cholesterol | 72,0 mg | 104 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |