Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa)
1. Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 191 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,2 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w 100 g 7,31 g tłuszczów, w tym:
- 2,56 g tłuszczów nasyconych,
- 3,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,31 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma witaminy?
Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,14 mg witaminy E, 5,00 i.u. witaminy D oraz 1,50 µg witaminy K.
Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,10 mg witaminy B1,
- 0,22 mg witaminy B2,
- 4,26 mg witaminy B3,
- 111 mg witaminy B4,
- 0,41 mg witaminy B5,
- 0,40 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 3,17 µg witaminy B12.
3. Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 2,70 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 256 mg fosforu,
- 422 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 64,0 mg sodu, 4,64 mg cynku, 0,11 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 27,7 µg selenu.
4. Opiekany udziec wołowy (samo mięso, II klasa mięsa) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 191 kcal | 162 kcal |
Białko | 29,2 g | 24,8 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 7,31 g | 6,21 g |
Tłuszcze nasycone | 2,56 g | 2,18 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,10 g | 2,64 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,31 g | 0,26 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 66,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |