Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso)
1. Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 156 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 30,9 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) ma w 100 g 2,64 g tłuszczów, w tym:
- 1,04 g tłuszczów nasyconych,
- 0,75 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,12 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 78,0 mg cholesterolu.
2. Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,54 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,18 mg witaminy B1,
- 0,46 mg witaminy B2,
- 7,16 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,22 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 9,00 µg witaminy B9,
- 1,50 µg witaminy B12.
3. Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 4,08 mg żelaza,
- 28,0 mg magnezu,
- 266 mg fosforu,
- 392 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 51,0 mg sodu, 5,64 mg cynku, 0,22 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 10,60 µg selenu.
4. Opiekany udziec z jelenia wapiti (samo mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja, 90 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 156 kcal | 133 kcal |
Białko | 30,9 g | 26,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,64 g | 2,24 g |
Tłuszcze nasycone | 1,04 g | 0,88 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,75 g | 0,64 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,12 g | 0,11 g |
Cholesterol | 78,0 mg | 66,3 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |