Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso)
1. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 176 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 24,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) ma w 100 g 8,63 g tłuszczów, w tym:
- 2,35 g tłuszczów nasyconych,
- 3,45 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,56 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 141 mg cholesterolu.
2. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) – jakie ma witaminy?
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 8,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 13,00 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,09 mg witaminy B1,
- 0,18 mg witaminy B2,
- 5,74 mg witaminy B3,
- 68,3 mg witaminy B4,
- 1,20 mg witaminy B5,
- 0,44 mg witaminy B6,
- 5,00 µg witaminy B9,
- 0,42 µg witaminy B12.
3. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) ma w sobie:
- 12,00 mg wapnia,
- 1,27 mg żelaza,
- 25,0 mg magnezu,
- 201 mg fosforu,
- 266 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 77,0 mg sodu, 1,87 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 29,2 µg selenu.
4. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 111 g (1 udziec, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 176 kcal | 195 kcal |
Białko | 24,6 g | 27,3 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 8,63 g | 9,58 g |
Tłuszcze nasycone | 2,35 g | 2,60 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 3,45 g | 3,83 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,56 g | 1,73 g |
Cholesterol | 141 mg | 157 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |