Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra)
1. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 229 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 22,6 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) ma w 100 g 15,43 g tłuszczów, w tym:
- 4,25 g tłuszczów nasyconych,
- 6,49 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 2,96 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 139 mg cholesterolu.
2. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) – jakie ma witaminy?
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 16,00 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 11,00 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,16 mg witaminy B2,
- 5,28 mg witaminy B3,
- 63,3 mg witaminy B4,
- 1,12 mg witaminy B5,
- 0,39 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,43 µg witaminy B12.
3. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) ma w sobie:
- 11,00 mg wapnia,
- 1,21 mg żelaza,
- 23,0 mg magnezu,
- 187 mg fosforu,
- 245 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 76,0 mg sodu, 1,64 mg cynku, 0,05 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 26,6 µg selenu.
4. Opiekany udziec z kurczaka (ciemne mięso i skóra) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 111 g (1 udziec, bez skóry) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 229 kcal | 254 kcal |
Białko | 22,6 g | 25,1 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 15,43 g | 17,13 g |
Tłuszcze nasycone | 4,25 g | 4,72 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,49 g | 7,20 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 2,96 g | 3,29 g |
Cholesterol | 139 mg | 154 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |