Osełka z dodatkiem soli
1. Osełka z dodatkiem soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Osełka z dodatkiem soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 718 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,49 g białka,
- 2,87 g węglowodanów,
- 0,06 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Osełka z dodatkiem soli ma w 100 g 78,3 g tłuszczów, w tym:
- 45,4 g tłuszczów nasyconych,
- 19,87 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,33 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 225 mg cholesterolu.
2. Osełka z dodatkiem soli – jakie ma witaminy?
Osełka z dodatkiem soli to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 683 µg RAE witaminy A, 1,37 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 4,60 µg witaminy K.
Osełka z dodatkiem soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,01 mg witaminy B1,
- 0,06 mg witaminy B2,
- 0,02 mg witaminy B3,
- 18,80 mg witaminy B4,
- 0,10 mg witaminy B5,
- 0,01 mg witaminy B6,
- 4,00 µg witaminy B9,
- 0,07 µg witaminy B12.
3. Osełka z dodatkiem soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Osełka z dodatkiem soli ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 0,05 mg żelaza,
- 1,00 mg magnezu,
- 24,0 mg fosforu,
- 41,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 583 mg sodu, 0,05 mg cynku, 0,01 mg miedzi, 0,00 mg manganu i 0 µg selenu.
4. Osełka z dodatkiem soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 4 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 718 kcal | 27,3 kcal |
Białko | 0,49 g | 0,02 g |
Węglowodany | 2,87 g | 0,11 g |
Cukier | 0,06 g | 0,00 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 78,3 g | 2,98 g |
Tłuszcze nasycone | 45,4 g | 1,73 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 19,87 g | 0,76 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,33 g | 0,13 g |
Cholesterol | 225 mg | 8,55 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |