Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso
1. Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 164 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 29,8 g białka,
- 4,40 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 2,08 g tłuszczów, w tym:
- 0,45 g tłuszczów nasyconych,
- 0,32 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,48 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 96,0 mg cholesterolu.
2. Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 8,00 mg witaminy C, 90,0 µg RAE witaminy A, 1,20 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,08 mg witaminy B2,
- 3,78 mg witaminy B3,
- 81,0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,65 mg witaminy B6,
- 24,0 µg witaminy B9,
- 36,0 µg witaminy B12.
3. Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 106 mg wapnia,
- 9,54 mg żelaza,
- 60,0 mg magnezu,
- 279 mg fosforu,
- 630 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 460 mg sodu, 3,36 mg cynku, 0,74 mg miedzi, 0,05 mg manganu i 89,6 µg selenu.
4. Ośmiornica poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 164 kcal | 139 kcal |
Białko | 29,8 g | 25,3 g |
Węglowodany | 4,40 g | 3,74 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 2,08 g | 1,77 g |
Tłuszcze nasycone | 0,45 g | 0,39 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,32 g | 0,28 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,48 g | 0,41 g |
Cholesterol | 96,0 mg | 81,6 mg |
Witamina C | 8,00 mg | 6,80 mg |