Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso
1. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 163 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 18,90 g białka,
- 9,90 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 4,60 g tłuszczów, w tym:
- 1,02 g tłuszczów nasyconych,
- 0,78 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,79 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 100 mg cholesterolu.
2. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?
Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 12,80 mg witaminy C, 146 µg RAE witaminy A, 0,85 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.
Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,13 mg witaminy B1,
- 0,44 mg witaminy B2,
- 3,62 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 0,90 mg witaminy B5,
- 0,09 mg witaminy B6,
- 15,00 µg witaminy B9,
- 28,8 µg witaminy B12.
3. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:
- 16,00 mg wapnia,
- 9,20 mg żelaza,
- 44,0 mg magnezu,
- 243 mg fosforu,
- 302 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 212 mg sodu, 33,2 mg cynku, 2,68 mg miedzi, 1,22 mg manganu i 154 µg selenu.
4. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 25 g (1 średnia) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 163 kcal | 40,8 kcal |
Białko | 18,90 g | 4,73 g |
Węglowodany | 9,90 g | 2,48 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 4,60 g | 1,15 g |
Tłuszcze nasycone | 1,02 g | 0,26 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,78 g | 0,19 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,79 g | 0,45 g |
Cholesterol | 100 mg | 25,0 mg |
Witamina C | 12,80 mg | 3,20 mg |