Trwa ładowanie...

Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso

1. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso w 100 gramach posiada wartość energetyczną 163 kcal.

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 18,90 g białka,
  • 9,90 g węglowodanów,
  • 0 g cukrów,
  • 0 g błonnika.

Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso ma w 100 g 4,60 g tłuszczów, w tym:

  • 1,02 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,78 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 1,79 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 100 mg cholesterolu.

2. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma witaminy?

Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso to produkt zawierający 12,80 mg witaminy C, 146 µg RAE witaminy A, 0,85 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,10 µg witaminy K.

Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0,13 mg witaminy B1,
  • 0,44 mg witaminy B2,
  • 3,62 mg witaminy B3,
  • 0 mg witaminy B4,
  • 0,90 mg witaminy B5,
  • 0,09 mg witaminy B6,
  • 15,00 µg witaminy B9,
  • 28,8 µg witaminy B12.

3. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso ma w sobie:

  • 16,00 mg wapnia,
  • 9,20 mg żelaza,
  • 44,0 mg magnezu,
  • 243 mg fosforu,
  • 302 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 212 mg sodu, 33,2 mg cynku, 2,68 mg miedzi, 1,22 mg manganu i 154 µg selenu.

4. Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 25 g (1 średnia)
Wartość energetyczna 163 kcal 40,8 kcal
Białko 18,90 g 4,73 g
Węglowodany 9,90 g 2,48 g
Cukier 0 g 0 g
Błonnik 0 g 0 g
Tłuszcz 4,60 g 1,15 g
Tłuszcze nasycone 1,02 g 0,26 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,78 g 0,19 g
Tłuszcze wielonienasycone 1,79 g 0,45 g
Cholesterol 100 mg 25,0 mg
Witamina C 12,80 mg 3,20 mg
Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso
Ostryżyca japońska poddana obróbce nawilżającej mięso (Flickr)
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze
Szukaj innego lekarza
Komentarze
Wysyłając opinię akceptujesz regulamin zamieszczania opinii w serwisie. Grupa Wirtualna Polska Media SA z siedzibą w Warszawie jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.