Owoce kandyzowane
1. Owoce kandyzowane – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Owoce kandyzowane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 322 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 0,34 g białka,
- 82,7 g węglowodanów,
- 80,7 g cukrów,
- 1,60 g błonnika.
Owoce kandyzowane ma w 100 g 0,07 g tłuszczów, w tym:
- 0,01 g tłuszczów nasyconych,
- 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Owoce kandyzowane – jakie ma witaminy?
Owoce kandyzowane to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,04 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Owoce kandyzowane zawiera również witaminy z grupy B:
- 0 mg witaminy B1,
- 0 mg witaminy B2,
- 0 mg witaminy B3,
- 2,20 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0 mg witaminy B6,
- 0 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Owoce kandyzowane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Owoce kandyzowane ma w sobie:
- 18,00 mg wapnia,
- 0,17 mg żelaza,
- 4,00 mg magnezu,
- 5,00 mg fosforu,
- 56,0 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 98,0 mg sodu, 0,05 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 0,60 µg selenu.
4. Owoce kandyzowane - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 239 g (1 szklanka) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 322 kcal | 770 kcal |
Białko | 0,34 g | 0,81 g |
Węglowodany | 82,7 g | 198 g |
Cukier | 80,7 g | 193 g |
Błonnik | 1,60 g | 3,82 g |
Tłuszcz | 0,07 g | 0,17 g |
Tłuszcze nasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,01 g | 0,02 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,02 g | 0,05 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |