Trwa ładowanie...

Owoce kandyzowane

Avatar placeholder
Anna Kowalczyk 29.11.2018 10:58
Owoce kandyzowane
Owoce kandyzowane (Flickr)

1. Owoce kandyzowane – ile ma kalorii i składników odżywczych?

Owoce kandyzowane w 100 gramach posiada wartość energetyczną 322 kcal.

W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:

  • 0,34 g białka,
  • 82,7 g węglowodanów,
  • 80,7 g cukrów,
  • 1,60 g błonnika.

Owoce kandyzowane ma w 100 g 0,07 g tłuszczów, w tym:

Zobacz film: "Jak ograniczyć węglowodany w diecie?"
  • 0,01 g tłuszczów nasyconych,
  • 0,01 g tłuszczów jednonienasyconych,
  • 0,02 g tłuszczów wielonienasyconych.

W produkcie jest 0 mg cholesterolu.

2. Owoce kandyzowane – jakie ma witaminy?

Owoce kandyzowane to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 1,00 µg RAE witaminy A, 0,04 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.

Owoce kandyzowane zawiera również witaminy z grupy B:

  • 0 mg witaminy B1,
  • 0 mg witaminy B2,
  • 0 mg witaminy B3,
  • 2,20 mg witaminy B4,
  • 0 mg witaminy B5,
  • 0 mg witaminy B6,
  • 0 µg witaminy B9,
  • 0 µg witaminy B12.

3. Owoce kandyzowane – jakie ma mikroelementy i makroelementy?

Owoce kandyzowane ma w sobie:

  • 18,00 mg wapnia,
  • 0,17 mg żelaza,
  • 4,00 mg magnezu,
  • 5,00 mg fosforu,
  • 56,0 mg potasu.

Ponadto w produkcie znajduje się 98,0 mg sodu, 0,05 mg cynku, 0,03 mg miedzi, 0,11 mg manganu i 0,60 µg selenu.

4. Owoce kandyzowane - kalorie i wartości odżywcze

Kalorie i wartości odżywcze Zawartość
w 100 g
Zawartość
w 239 g (1 szklanka)
Wartość energetyczna 322 kcal 770 kcal
Białko 0,34 g 0,81 g
Węglowodany 82,7 g 198 g
Cukier 80,7 g 193 g
Błonnik 1,60 g 3,82 g
Tłuszcz 0,07 g 0,17 g
Tłuszcze nasycone 0,01 g 0,02 g
Tłuszcze jednonienasycone 0,01 g 0,02 g
Tłuszcze wielonienasycone 0,02 g 0,05 g
Cholesterol 0 mg 0 mg
Witamina C 0 mg 0 mg
Produkty o podobnej zawartości kalorii w 100 g
Polecane dla Ciebie
Pomocni lekarze