Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu
1. Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 284 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 19,29 g białka,
- 0 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu ma w 100 g 22,3 g tłuszczów, w tym:
- 8,13 g tłuszczów nasyconych,
- 10,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,75 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 132 mg cholesterolu.
2. Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu – jakie ma witaminy?
Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu to produkt zawierający 1,30 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,30 mg witaminy E, 15,00 i.u. witaminy D oraz 1,20 µg witaminy K.
Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,02 mg witaminy B1,
- 0,29 mg witaminy B2,
- 3,49 mg witaminy B3,
- 155 mg witaminy B4,
- 0,75 mg witaminy B5,
- 0,16 mg witaminy B6,
- 7,00 µg witaminy B9,
- 3,13 µg witaminy B12.
3. Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu ma w sobie:
- 5,00 mg wapnia,
- 2,61 mg żelaza,
- 15,00 mg magnezu,
- 145 mg fosforu,
- 184 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 65,0 mg sodu, 4,09 mg cynku, 0,15 mg miedzi, 0,02 mg manganu i 13,20 µg selenu.
4. Ozór wołowy gotowany na wolnym ogniu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 85 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 284 kcal | 241 kcal |
Białko | 19,29 g | 16,40 g |
Węglowodany | 0 g | 0 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 22,3 g | 18,96 g |
Tłuszcze nasycone | 8,13 g | 6,91 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 10,10 g | 8,59 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,75 g | 0,63 g |
Cholesterol | 132 mg | 112 mg |
Witamina C | 1,30 mg | 1,11 mg |