Panierka
1. Panierka – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Panierka w 100 gramach posiada wartość energetyczną 383 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 9,30 g białka,
- 80,9 g węglowodanów,
- 0,33 g cukrów,
- 2,60 g błonnika.
Panierka ma w 100 g 1,70 g tłuszczów, w tym:
- 0,27 g tłuszczów nasyconych,
- 0,15 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,72 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Panierka – jakie ma witaminy?
Panierka to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 0 µg RAE witaminy A, 0,43 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0,30 µg witaminy K.
Panierka zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,70 mg witaminy B1,
- 0,47 mg witaminy B2,
- 5,71 mg witaminy B3,
- 19,60 mg witaminy B4,
- 0,47 mg witaminy B5,
- 0,04 mg witaminy B6,
- 136 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Panierka – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Panierka ma w sobie:
- 23,0 mg wapnia,
- 4,64 mg żelaza,
- 24,0 mg magnezu,
- 104 mg fosforu,
- 115 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 16,00 mg sodu, 0,69 mg cynku, 0,23 mg miedzi, 0,94 mg manganu i 42,3 µg selenu.
4. Panierka - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 383 kcal | 109 kcal |
Białko | 9,30 g | 2,64 g |
Węglowodany | 80,9 g | 22,9 g |
Cukier | 0,33 g | 0,09 g |
Błonnik | 2,60 g | 0,74 g |
Tłuszcz | 1,70 g | 0,48 g |
Tłuszcze nasycone | 0,27 g | 0,08 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,15 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,72 g | 0,21 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |