Parmezan o niskiej zawartości sodu
1. Parmezan o niskiej zawartości sodu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Parmezan o niskiej zawartości sodu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 451 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 41,6 g białka,
- 3,70 g węglowodanów,
- 0,85 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Parmezan o niskiej zawartości sodu ma w 100 g 30,0 g tłuszczów, w tym:
- 19,05 g tłuszczów nasyconych,
- 8,72 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,66 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 79,0 mg cholesterolu.
2. Parmezan o niskiej zawartości sodu – jakie ma witaminy?
Parmezan o niskiej zawartości sodu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 125 µg RAE witaminy A, 0,27 mg witaminy E, 22,0 i.u. witaminy D oraz 2,00 µg witaminy K.
Parmezan o niskiej zawartości sodu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,04 mg witaminy B1,
- 0,39 mg witaminy B2,
- 0,32 mg witaminy B3,
- 15,40 mg witaminy B4,
- 0 mg witaminy B5,
- 0,10 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 1,40 µg witaminy B12.
3. Parmezan o niskiej zawartości sodu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Parmezan o niskiej zawartości sodu ma w sobie:
- 800 mg wapnia,
- 0,95 mg żelaza,
- 51,0 mg magnezu,
- 807 mg fosforu,
- 107 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 63,0 mg sodu, 3,19 mg cynku, 0,04 mg miedzi, 0 mg manganu i 23,9 µg selenu.
4. Parmezan o niskiej zawartości sodu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 100 g (1 szklanka, tarty) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 451 kcal | 451 kcal |
Białko | 41,6 g | 41,6 g |
Węglowodany | 3,70 g | 3,70 g |
Cukier | 0,85 g | 0,85 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 30,0 g | 30,0 g |
Tłuszcze nasycone | 19,05 g | 19,05 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 8,72 g | 8,72 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,66 g | 0,66 g |
Cholesterol | 79,0 mg | 79,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |