Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu
1. Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu w 100 gramach posiada wartość energetyczną 265 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 20,0 g białka,
- 1,37 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu ma w 100 g 20,0 g tłuszczów, w tym:
- 13,32 g tłuszczów nasyconych,
- 6,10 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,46 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 88,0 mg cholesterolu.
2. Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma witaminy?
Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 160 µg RAE witaminy A, 0,17 mg witaminy E, 15,00 i.u. witaminy D oraz 1,70 µg witaminy K.
Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,03 mg witaminy B1,
- 0,49 mg witaminy B2,
- 0,11 mg witaminy B3,
- 20,7 mg witaminy B4,
- 0,33 mg witaminy B5,
- 0,05 mg witaminy B6,
- 10,00 µg witaminy B9,
- 2,26 µg witaminy B12.
3. Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu ma w sobie:
- 1,109 mg wapnia,
- 0,90 mg żelaza,
- 38,0 mg magnezu,
- 729 mg fosforu,
- 125 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,529 mg sodu, 3,87 mg cynku, 0,24 mg miedzi, 0,09 mg manganu i 17,70 µg selenu.
4. Parmezan o obniżonej zawartości tłuszczu - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 100 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 265 kcal | 265 kcal |
Białko | 20,0 g | 20,0 g |
Węglowodany | 1,37 g | 1,37 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 20,0 g | 20,0 g |
Tłuszcze nasycone | 13,32 g | 13,32 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 6,10 g | 6,10 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,46 g | 0,46 g |
Cholesterol | 88,0 mg | 88,0 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |