Parmigiana (bez makaronu)
1. Parmigiana (bez makaronu) – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Parmigiana (bez makaronu) w 100 gramach posiada wartość energetyczną 204 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 16,17 g białka,
- 10,92 g węglowodanów,
- 2,79 g cukrów,
- 0,90 g błonnika.
Parmigiana (bez makaronu) ma w 100 g 10,64 g tłuszczów, w tym:
- 2,55 g tłuszczów nasyconych,
- 4,87 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 1,95 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 54,0 mg cholesterolu.
2. Parmigiana (bez makaronu) – jakie ma witaminy?
Parmigiana (bez makaronu) to produkt zawierający 0 mg witaminy C, 45,0 µg RAE witaminy A, 1,74 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Parmigiana (bez makaronu) zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,08 mg witaminy B1,
- 0,19 mg witaminy B2,
- 6,01 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 1,05 mg witaminy B5,
- 0,21 mg witaminy B6,
- 19,00 µg witaminy B9,
- 0,40 µg witaminy B12.
3. Parmigiana (bez makaronu) – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Parmigiana (bez makaronu) ma w sobie:
- 106 mg wapnia,
- 0,68 mg żelaza,
- 26,0 mg magnezu,
- 227 mg fosforu,
- 293 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 536 mg sodu, 0,95 mg cynku, 0,07 mg miedzi, 0,15 mg manganu i 24,7 µg selenu.
4. Parmigiana (bez makaronu) - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 301 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 204 kcal | 614 kcal |
Białko | 16,17 g | 48,7 g |
Węglowodany | 10,92 g | 32,9 g |
Cukier | 2,79 g | 8,40 g |
Błonnik | 0,90 g | 2,71 g |
Tłuszcz | 10,64 g | 32,0 g |
Tłuszcze nasycone | 2,55 g | 7,68 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 4,87 g | 14,66 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 1,95 g | 5,87 g |
Cholesterol | 54,0 mg | 163 mg |
Witamina C | 0 mg | 0 mg |