Pasta pomidorowa bez dodatku soli
1. Pasta pomidorowa bez dodatku soli – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pasta pomidorowa bez dodatku soli w 100 gramach posiada wartość energetyczną 82,0 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 4,32 g białka,
- 18,91 g węglowodanów,
- 12,18 g cukrów,
- 4,10 g błonnika.
Pasta pomidorowa bez dodatku soli ma w 100 g 0,47 g tłuszczów, w tym:
- 0,10 g tłuszczów nasyconych,
- 0,07 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 0,16 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 0 mg cholesterolu.
2. Pasta pomidorowa bez dodatku soli – jakie ma witaminy?
Pasta pomidorowa bez dodatku soli to produkt zawierający 21,9 mg witaminy C, 76,0 µg RAE witaminy A, 4,30 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 11,40 µg witaminy K.
Pasta pomidorowa bez dodatku soli zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,06 mg witaminy B1,
- 0,15 mg witaminy B2,
- 3,08 mg witaminy B3,
- 38,5 mg witaminy B4,
- 0,14 mg witaminy B5,
- 0,22 mg witaminy B6,
- 12,00 µg witaminy B9,
- 0 µg witaminy B12.
3. Pasta pomidorowa bez dodatku soli – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pasta pomidorowa bez dodatku soli ma w sobie:
- 36,0 mg wapnia,
- 2,98 mg żelaza,
- 42,0 mg magnezu,
- 83,0 mg fosforu,
- 1,014 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 59,0 mg sodu, 0,63 mg cynku, 0,37 mg miedzi, 0,30 mg manganu i 5,30 µg selenu.
4. Pasta pomidorowa bez dodatku soli - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 66 g (1/4 szklanki) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 82,0 kcal | 54,1 kcal |
Białko | 4,32 g | 2,85 g |
Węglowodany | 18,91 g | 12,48 g |
Cukier | 12,18 g | 8,04 g |
Błonnik | 4,10 g | 2,71 g |
Tłuszcz | 0,47 g | 0,31 g |
Tłuszcze nasycone | 0,10 g | 0,07 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,07 g | 0,04 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,16 g | 0,11 g |
Cholesterol | 0 mg | 0 mg |
Witamina C | 21,9 mg | 14,45 mg |