Pasztet wieprzowy
1. Pasztet wieprzowy – ile ma kalorii i składników odżywczych?
Pasztet wieprzowy w 100 gramach posiada wartość energetyczną 304 kcal.
W produkcie znajduje się wiele składników odżywczych, w tym:
- 15,20 g białka,
- 2,10 g węglowodanów,
- 0 g cukrów,
- 0 g błonnika.
Pasztet wieprzowy ma w 100 g 25,6 g tłuszczów, w tym:
- 8,96 g tłuszczów nasyconych,
- 12,26 g tłuszczów jednonienasyconych,
- 3,42 g tłuszczów wielonienasyconych.
W produkcie jest 174 mg cholesterolu.
2. Pasztet wieprzowy – jakie ma witaminy?
Pasztet wieprzowy to produkt zawierający 3,00 mg witaminy C, 5,252 µg RAE witaminy A, 0 mg witaminy E, 0 i.u. witaminy D oraz 0 µg witaminy K.
Pasztet wieprzowy zawiera również witaminy z grupy B:
- 0,21 mg witaminy B1,
- 2,23 mg witaminy B2,
- 11,77 mg witaminy B3,
- 0 mg witaminy B4,
- 3,54 mg witaminy B5,
- 0,47 mg witaminy B6,
- 104 µg witaminy B9,
- 24,6 µg witaminy B12.
3. Pasztet wieprzowy – jakie ma mikroelementy i makroelementy?
Pasztet wieprzowy ma w sobie:
- 8,00 mg wapnia,
- 10,83 mg żelaza,
- 12,00 mg magnezu,
- 207 mg fosforu,
- 226 mg potasu.
Ponadto w produkcie znajduje się 1,225 mg sodu, 3,70 mg cynku, 0,38 mg miedzi, 0,20 mg manganu i 36,5 µg selenu.
4. Pasztet wieprzowy - kalorie i wartości odżywcze
Kalorie i wartości odżywcze | Zawartość w 100 g |
Zawartość w 28 g (1 porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 304 kcal | 86,2 kcal |
Białko | 15,20 g | 4,31 g |
Węglowodany | 2,10 g | 0,60 g |
Cukier | 0 g | 0 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Tłuszcz | 25,6 g | 7,26 g |
Tłuszcze nasycone | 8,96 g | 2,54 g |
Tłuszcze jednonienasycone | 12,26 g | 3,48 g |
Tłuszcze wielonienasycone | 3,42 g | 0,97 g |
Cholesterol | 174 mg | 49,3 mg |
Witamina C | 3,00 mg | 0,85 mg |